Wie Ik Ben

Kirsten Timmer

Aan Uw Zijde Kirsten Timmer

Ik ben Kirsten Timmer (1975), oprichter en eigenaar van Aan Uw Zijde, een praktijk voor geestelijke verzorging, onderwijs en training. Mijn achtergrond is geestelijk verzorger (intramuraal) en docent en interim teamleider in het voortgezet onderwijs. Vanuit die ervaringen heb ik de stap gezet naar zelfstandig geestelijk verzorger, docent en trainer. Als spreker/pastor ga ik regelmatig voor in kerkdiensten.

Opleiding

Na het behalen van mijn gymnasium diploma en propedeuse Klassieke Talen heb ik de studie Theologie gevolgd. Daarna ben ik afgestudeerd met een M.A. Theology en M.A. Islamic Studies waarna de opleiding Klinische Pastorale Vorming in een ziekenhuis volgde. Tijdens die laatste opleiding heb ik ontdekt wat het beroep geestelijk verzorger zo bijzonder maakt: betrokken zijn bij mensen in de moeilijkste en soms ook mooiste perioden van hun leven. Om onderwijs te verzorgen, heb ik de M.A. eerstegraads docent behaald. Sinds enkele jaren schrijf ik als buitenpromovenda mijn Ph.D. onderzoek (kerkgeschiedenis).

Visie en Missie

Het idee om een eigen praktijk als geestelijk verzorger te starten is enkele jaren geleden geboren. Toen had ik een verlangen om ook aan de zijde van mensen buiten ziekenhuis en zorginstelling te staan in de verschillende fasen van hun levensreis. Ik begeleid mensen in het uiten van hun gedachten, emoties, twijfels, zekerheden en in de zoektocht naar hun eigen antwoorden.

Werkwijze

Compassie en aandacht voor mensen zijn mijn drijfveren. Ik luister goed, naar wat u zegt en naar wat u niet zegt. Ik respecteer uw (religieuze) overtuiging, achtergrond en levenswijze. In een verdrietige, moeilijke of verkennende periode in uw leven sta ik aan uw zijde en begeleid ik u bij de omstandigheden waarin u zich bevindt. Begeleiding kan zowel individueel als in een groep plaatsvinden. Ook is een combinatie mogelijk. Afhankelijk van wat bij u past, gebruik ik diverse vormen in de begeleiding. Enkele voorbeelden: een (groeps)gesprek, wandeling, schrijfoefening of visuele uiting.

Mijn drijfveren combineer ik met mijn didactische en pedagogische vaardigheden in training en onderwijs. Aan medewerkers van zorgorganisaties bied ik trainingen aan over de geestelijke of spirituele dimensie van thuiszorg, palliatieve en terminale zorg. Ook voer ik gesprekken met teams en individuele medewerkers over geestelijke verzorging en hoe als zorgmedewerker om te gaan met het overlijden van cliƫnten. Voor pastorale werkers in kerkelijke gemeenten verzorg ik pastorale training (basis en verdieping).

Ik streef bij alles wat ik doe vanuit mijn praktijk Aan Uw Zijde naar professionaliteit en hoge kwaliteit. Neemt u vrijblijvend contact met mij op om mogelijkheden te bespreken, die bij u persoonlijk of bij uw organisatie en medewerkers passen. Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Geestelijk Verzorgers (VGVZ) en geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV). Verder ben ik geregistreerd als docent bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).