Vormgeven aan Rituelen en Kerkdiensten

Belangrijke momenten in het leven markeren we vaak met rituelen. Denk hierbij aan rituelen bij de geboorte, bij volwassen worden, bij een bruiloft, bij pensioen en bij overlijden. Een ritueel is een handeling of een reeks handelingen die uitdrukking geven aan een belangrijk moment. We kennen ook dagelijkse of wekelijkse rituelen al dan niet godsdienstig ingekleurd. Een wekelijks ritueel is bijvoorbeeld een kerkdienst. Ik begeleid u bij rituelen en kerkdiensten.

Wilt u een speciaal moment in uw leven vieren of gedenken met een ritueel, neemt u dan via het contactformulier contact met mij op. We bespreken dan de mogelijke invullingen van de bijzondere gebeurtenis. U beslist vervolgens hoe u het ritueel gestalte wilt geven en op welke wijze ik daarin aan uw zijde kan staan.

Ik ga regelmatig voor in diensten in verschillende kerken of gemeenten. Veelal geef ik de kerkdienst vorm in overleg met enkele gemeenteleden. Samen vullen we de elementen van de dienst zo in, dat mensen zich gezien weten, dat ze praktische handreikingen krijgen en ontwikkelen voor hun dagelijkse leven. Rituelen en kerkdiensten krijgen zo tegelijkertijd vorm. Bent u benieuwd wat ik voor u of uw kerkelijke gemeente kan betekenen, laat dan uw contact gegevens achter.