Verzorgen van Onderwijs en Training

In mijn onderwijs en training combineer ik het beste van twee werelden. De compassie en aandacht als geestelijk verzorger verbind ik met de professionele didactiek van geregistreerd docent.

Aan professionals bied ik onderwijs en training over de geestelijke of spirituele behoeften van cliƫnten in de palliatieve en terminale levensfasen. Naast het doorgeven van theorie vind ik het belangrijk om professionals persoonlijk iets te laten ervaren van zingeving in deze levensfasen. Hierdoor kunnen zij betere steun verlenen aan hun cliƫnten. Voor zorginstellingen, die het Roze Loper keurmerk willen behalen, verzorg ik de training Bekend Maakt Bemind gericht op feiten, ervaringen en behoeften van mensen, die deel uitmaken van de LHBTIQ+-gemeenschap.

Een pastoraal team maakt meestal deel uit van een kerkelijke gemeente. Welke geestelijke behoeften hebben mensen in verschillende levensfasen? Hoe kun je als pastoraal lid deze gemeenteleden bijstaan? In mijn trainingen diepen we deze vragen uit door middel van diverse werkvormen. Denk hierbij aan theologische inzichten, theorie, bespreking casus, rollenspel en intervisie.

Verder verzorg ik als gastdocent theologisch onderwijs voor het Baptisten Seminarium en Hogeschool Windesheim.

Voor verdere informatie over mijn aanbod voor professionals en kerkelijke pastorale teams, kunt u contact met mij opnemen.